Αγίας Σοφίας 38 546 22 Θεσσαλονίκη - Tηλ. 2310 220 700, 277 911 - fax. 2310 277 768 |faath@otenet.gr

Προσκλήσεις Έτους: 2019

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ Φ.Α.Α.Θ. ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2019

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Φ.Α.Α.Θ.

σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Αδελφότητος.

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 11:30
“Αίθουσα Εκδηλώσεων Φ.Α.Α.Θ.”

 

 

4ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 2019

THESS JUNIOR PIANO CONTEST 2019

1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ 2019

 

Υπό την Αιγίδα 
της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης 
και του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης υποδέχεται στην Αίθουσα Τέχνης, για τρίτη συνεχή χρονιά, Φ.Α.Α.Θ. παιδιά διαφόρων ηλικιών με κοινό ενδιαφέρον για τη μουσική και το πιάνο στο πλαίσιο του «Thess Junior Piano Contest 2019»

Επιπλέον, την Κυριακή στις 24 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, ο «1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός για ερασιτέχνες πιανίστες 2019».

 

 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΗΣ ΣΙΣΣΥΣ ΣΙΓΙΟΥΛΤΖΗ – ΡΟΥΚΑ

“ΛΟΓΙΑ ΓΥΜΝΑ” “ΛΟΓΙΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ”

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ.

Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης 
οι εκδόσεις Θερμαϊκός και οι εκδόσεις Πνοή

σας προσκαλούν

στη λογοτεχνική – μουσική βραδιά
2 βιβλία για καλό σκοπό…

της συγγραφέως Σίσσυ Σιγιουλτζή – Ρουκά

« Λ ό γ ι α Γ υ μ ν ά » « Λ ό γ ι α Α ρ σ ε ν ι κ ά »

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 19:30
«Αίθουσα Εκδηλώσεων Φ.Α.Α.Θ.

Άνδρας. Γυναίκα. Ένας άνθρωπος. Αμέτρητες μάσκες. 
Ζωή, έρωτας, αγάπη, λατρεία, θάνατος. Σημασία και προεκτάσεις στη γραμμή του χρόνου.

Συντονιστής: Ανδρέας Σταματόπουλος, Δημοσιογράφος

Ομιλητές: Δημήτριος Μπουραζάνας, Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α., Δρ.Ιωάννης Τσιαούσης, Ερευνητής – Καθηγητής Α.Π.Θ., Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Φιλόλογος – Λογοτέχνης

Μουσική παρέμβαση:
Δημήτρης Μπατζιάκας, Δικηγόρος (αφήγηση, τραγούδι) Βασίλης Πουλιόπουλος, Μουσικός (κιθάρα, μπουζούκι) Σίμος Παραλίκας, Μουσικός (μπουζούκι) 
Μέρος των εσόδων αποδίδεται υπέρ των σκοπών της Φ.Α.Α.Θ.

Μέρος των εσόδων αποδίδεται υπέρ των σκοπών της Φ.Α.Α.Θ.

 

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ:

«Η βία κατά των γυναικών στην οικογένεια και την κοινότητα: Κοινωνικές συνέπειες και προεκτάσεις του φαινομένου της έμφυλης βίας – Προστασία των θυμάτων κι Ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας».

ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τμήματα Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας

και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Τρίτη 5 Μαρτίου 2019
Αίθουσα Εκδηλώσεων Φ.Α.Α.Θ.
(Αγίας Σοφίας 38)

Η ημερίδα υλοποιείται με αφορμή την 6η Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας κι Εκφοβισμού και τον εορτασμό, της Ημέρας της Γυναίκας καθώς η 8η Μαρτίου καθιερώθηκε το 1977 από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα και τις κατακτήσεις των γυναικών.

Στην ημερίδα συμμετέχουν εκπρόσωποι τριών δημόσιων φορέων, από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, της Γ.Γ.Ι.Φ. του Υπουργείου Εσωτερικών και το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης του Εθνικού Οργανισμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.) του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων & Πρόνοιας. Συμμετέχουν επίσης το Τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και εκπρόσωποι δύο Μη Κυβερνητικών Οργανισμών που δραστηριοποιούνται ενεργά στην πόλη της Θεσσαλονίκης η PRAKSIS και η Α21.

H ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 και ώρες 5.30 -8.30 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης (Φ.Α.Α.Θ.), Αγίας Σοφίας 38, ευγενική παραχώρηση του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου.

Υποστηρίζεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας, το 1ο ΠΕ.ΚΕ.Σ Κεντρικής Μακεδονίας και την Έδρα Διαπολιτισμικής Πολιτικής για μια Δραστήρια και Αλληλέγγυα Ιθαγένεια, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Απευθύνεται στη Διοίκηση των σχολικών μονάδων, τους/τις εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων καθώς ο χώρος του σχολείου μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά σε θέματα ισότητας των φύλων και σεβασμού των θεμελιωδών δικαιωμάτων, αλλά επίσης να συμβάλλει ώστε φαινόμενα βίας στο οικογενειακό περιβάλλον με θύμα το παιδί να μη μείνουν στη σιωπή.

Η ημερίδα είναι ανοιχτή σε ευαισθητοποιημένους/ες πολίτες της πόλης.

 

 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ 20ού ΑΙΩΝΑ

ΒΙΛΑ ΠΕΤΡΙΔΗ

Mε αφορμή τους εορτασμούς για την Παγκόσμια Ημέρα για τη Γυναίκα (8 Μαρτίου – Διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών) ο Σύλλογος παλαιών μαθητών και φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Nouvelle Amicale, σε συνεργασία με τη Β΄ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει έκθεση για τις «Ελληνίδες των αρχών του 20ού αιώνα». Μέσα από φωτογραφίες, τον περιοδικό Τύπο και άλλα τεκμήρια της εποχής, από το σπουδαίο αρχείο του Γεωργίου Κωνσταντινίδη, δικηγόρου, μουσικού-πιανίστα και συλλέκτη, αναδεικνύονται γυναικείες φυσιογνωμίες της περιόδου, από όλη την Ελλάδα και ιδίως τη Θεσσαλονίκη, που σήμερα η κοινή συλλογική μνήμη του μέσου Έλληνα ίσως να έχει λησμονήσει.

Ποιες ήταν αυτές που κατάφεραν να διαπρέψουν με τα επιτεύγματά τους στους δύσκολους καιρούς των πολέμων; Ποιες θεωρούνταν οι ωραιότερες των υπάρξεων την εποχή εκείνη; Ποιες ήταν οι Ελληνίδες που με το ταλέντο τους συνέβαλαν στη διαμόρφωση της νεοελληνικής τέχνης; Ποιες υπήρξαν οι φυσιογνωμίες της διασποράς οι οποίες διέμεναν στις κοινότητες της Αιγύπτου και της Αμερικής; Τα ερωτήματα αυτά, και πολλά άλλα, απαντώνται μέσω εικόνων και κειμένων που θα μεταφέρουν τον επισκέπτη σε μία εποχή «χίλια ιδεολογικά μίλια μακριά».

Η ελληνική γυναικεία φύση, που κι αν και έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης στην ελληνική και όχι μόνο βιβλιογραφία, παρουσιάζεται εδώ, για πρώτη φορά, ως αντικείμενο μονογραφικής έκθεσης, υπό την επιμέλεια της ιστορικής μουσικολόγου Ειρήνης Μοσχόβου. Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης, του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Nouvelle Amicale:

O Σύλλογος παλαιών μαθητών και φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης “Nouvelle Amicale” είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, με σκοπό την προώθηση και την καλλιέργεια των ελληνογαλλικών σχέσεων, μέσω του πολιτισμού.   Η διοργάνωση της έκθεσης «Ελληνίδες των αρχών του 20ου αιώνα» αποφασίστηκε διότι η χρονική αυτή περίοδος έχει έντονο γαλλικό χρώμα από άποψη πολιτισμού στην Ελλάδα. Κατά την περίοδο αυτή επίσης, άρχισε να παρέχεται εκπαίδευση στις γυναίκες, μέσω παρθεναγωγείων και διδασκαλείων. Τα απαραίτητα εφόδια που θα έπρεπε να αποκτήσει μια κοπέλα της αστικής τάξης της εποχής μέσω της εκπαίδευσης,  ήταν η μουσική και η γαλλική γλώσσα.

Αρχείο Γεωργίου Κωνσταντινίδη:

To αρχείο Κωνσταντινίδη αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά αρχεία της Θεσσαλονίκης και αφορά σε μία από τις πιο παλαιές και επιφανείς οικογένειες της Θεσσαλονίκης, την οικογένεια Κοντορέπα – Χριστοδούλου – Κωνσταντινίδη. Διαπρεπείς παράγοντες της επιστημονικής και εμπορικής κοινότητας της πόλης από το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, φίλοι της οικογένειας Δραγούμη, μετείχαν ενεργά στο Μακεδονικό Αγώνα και στην Εθνική Αντίσταση, τιμηθέντες με μετάλλια, ενώ ανέπτυξαν έντονη κοινωνική και πολιτική δράση. Η ζωή και η δράση λοιπόν αυτής της οικογένειας παρουσιάζει σημαντικές πτυχές της ιστορίας και της δυναμικής παρουσίας της ελληνικής κοινότητας της πόλης μας, από τα χρόνια της Οθωμανικής κυριαρχίας έως και σήμερα. Το αρχείο περιλαμβάνει έγγραφα (στρατιωτικά, διοικητικά, εκπαιδευτικά, νομικά, αθλητικά), διπλώματα, λογοδοσίες σωματείων και ιδρυμάτων, προγράμματα και αφίσες θεατρικών και μουσικών παραστάσεων, φωτογραφικό υλικό, εκδόσεις βιβλίων, αλληλογραφία, cartes postales, εφημερίδες και περιοδικά καθώς και γκραβούρες από τις αρχές του 19ου αιώνα μέχρι και σήμερα. Ο κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης, στον οποίο ανήκει σήμερα το αρχείο, είναι δικηγόρος, μουσικός – πιανίστας και, φυσικά, συλλέκτης ιστορικών τεκμηρίων.

Διοργάνωση:

Σύλλογος παλαιών μαθητών και φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης «Nouvelle Amicale»

Β΄ Δημοτική Κοινότητα Δήμου Θεσσαλονίκης

Βίλα Πετρίδη, Αναγεννήσεως 10 – Θεσσαλονίκη

Εγκαίνια: Τετάρτη 6/3/2019, ώρα 19.00΄

Διάρκεια έκθεσης: 6 – 22 Μαρτίου 2019

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή, 10:00 – 13:30 και 18:00 – 20:00

Είσοδος ελεύθερη

 

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΒΑΦΗ

Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης

σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Ηλία Κοντοζαμάνη

με θέμα: Ο Ελληνιστικός Κόσμος του Καβάφη 

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, ώρα 19:30

στην Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ.

(Αγίας Σοφίας 38) 

Διάρκεια έκθεσης: 20 Μαρτίου – 5 Απριλίου 2019, ώρα 19:30

Ώρες λειτουργίας έκθεσης:

Καθημερινά 11:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00

Σάββατο 11:00 – 14:00

Πρόσκληση  01  02  03  04  

 

 

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης
σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Έργων Τέχνης του Συλλόγου Παρκινσονικών Ασθενών & Φίλων Β. Ελλάδος

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, ώρα 19:30
Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ. (Αγίας Σοφίας 38)

Διάρκεια έκθεσης: 12 Απριλίου – 19 Απριλίου 2019

Ώρες λειτουργίας έκθεσης:
Δευτέρα – Παρασκευή 11:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00
Σάββατο 11:00 – 14:00

 

 

VI ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2 – 5 Μαΐου 2019

Χώροι
Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ. Αγίας Σοφίας 38
Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης, Βασιλέως Ηρακλείου 20

Διοργάνωση 
Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης
Σύλλογος Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης

Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Φώτης Κουτσοθόδωρος

 

Guests Pavel Steidl – Andrea de Vitis
Gerhart Reichenbach – Vojin Kocic
Mattias Seidel – Isabel Siewers
Ιωάννης Ζορμπίδης – Γιώργος Κωνσταντινίδης 
Κώστας Μακρυγιαννάκης – Κώστας Λυκουργιώτης Damjan Stankovic

 

 

 

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΡΧΕΙΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ

ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΝΤΟΣ

Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης
σας προσκαλεί στα εγκαίνια
της έκθεσης Αρχείων Ιστορικής Τεκμηρίωσης

Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν Π Ο Ν Τ Ο Σ

Η πνοή και το μεγαλείο του
από την αρχαιότητα έως τoν ξεριζωμό
μέσα από την έκθεση
της Βαρβάρας Χαραλαμπίδου

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, ώρα 20:00
Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ.
(Αγίας Σοφίας 38)

Διάρκεια έκθεσης
8 – 20 Μαΐου 2019

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα-Παρασκευή
11:00 – 14:00, 18:00 – 21:00
Σάββατο
11:00 – 14:00

 

 

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
με θέμα

«Το κοιμητήριο της Ευαγγελίστριας μέσα από τα μάτια των παιδιών»

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ OSOS
(Open School for Open Societies, 2017 – 2020)

Συντονιστής: Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής
Σκοπός προγράμματος: η ανάπτυξη πρωτότυπων μαθησιακών 
εμπειριών υποστηριζόμενων με συγκεκριμένα εκπαιδευτικά εργαλεία που επιτρέπουν την ενεργό συμμετοχή των μαθητών στη μαθησιακή διαδικασία.

Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του προγράμματος OSOS, την Τρίτη 9 Απριλίου 2019, υποδέχθηκε στα γραφεία της πενήντα (50) μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης συνοδευόμενους από τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Βασιλική Πεσλή και τους δασκάλους τους. Ενημερώθηκαν για το ιστορικό και το νομικό πλαίσιο του κοιμητηρίου της Ευαγγελίστριας από τον Πρόεδρο της Φ.Α.Α.Θ. κ. Λεωνίδα Παπαδόπουλο και τον Νομικό Σύμβουλο της Αδελφότητας κ. Απόστολο Παπαδόπουλο.

Η Έκθεση Ζωγραφικής και Φωτογραφίας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Παύλου Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τέχνης της Φ.Α.Α.Θ. αποτελεί συνέχεια της δράσης των μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος.

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019, ώρα 20:00
Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ.
(Αγίας Σοφίας 38)

 

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας των Παιδιών

σας προσκαλεί σε Συναυλία με τίτλο

Ο  Θ ρ ί α μ β ο ς   τ η ς   Μ ο υ σ ι κ ή ς

Η συναυλία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ρωσικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Σάββατο  8 Ιουνίου 2019, ώρα 18:00

Α ί θ ο υ σ α   Ε κ δ η λ ώ σ ε ω ν   Φ. Α. Α. Θ.

Αγίας Σοφίας 38

Διάρκεια συναυλίας: 18.00 – 19.30

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας κ. Αλεξάντρ Στσερμπακόβ.

Στη συναυλία συμμετέχουν οικογενειακά μουσικά συγκροτήματα, η καθηγήτρια πιάνου κ. Πολίνα Μουσίχινα και το μουσικό συγκρότημα «Ρωσικό Σαμοβάρ»  με παιδιά ηλικίας από πέντε (5) έως δεκαπέντε (15) ετών.

 

 

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – ΕΥΟΣΜΟΥ

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019, ώρα 19.30, Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ.

Διάρκεια Έκθεσης: 18 – 25 Ιουνίου 2019

Επιμέλεια Έκθεσης: Πετρόπουλος Δημήτρης

 

 

ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ 2019

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019, Κήπος Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των Φίλων του και τη
Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης
σας προσκαλούν σε μια συναυλία αφιερωμένη στην Πανσέληνο του Αυγούστου
η οποία συμπίπτει με τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου,
με το γυναικείο πενταμελές νεανικό συγκρότημα
«Γης Μαδιάμ»


Μια βραδιά, αφιερωμένη στην ελληνική μουσική παράδοση άλλα και σε σύγχρονες συνθέσεις Ελλήνων δημιουργών με έντονες πολυφωνικές πινελιές.

Δελτίο Τύπου

 

 

ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 20ού ΑΙΩΝΑ

Η έκθεση «Χαρτογραφικές Ιστορίες της Μακεδονίας στις αρχές του 20ού αιώνα» εγκαινιάζεται στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου στις 19:00 από τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Θεόδωρο Καράογλου.

Η έκθεση αποτελεί ένα πανόραμα ιστορίας, καθώς οι χάρτες της παρουσιάζουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τα κύρια επεισόδια της ιστορίας της Μακεδονίας στις αρχές του 20ού αιώνα.

To Ανατολικό Ζήτημα, ο Μακεδονικός Αγώνας, οι Βαλκανικοί Πόλεμοι, η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος και οι ποικίλες ανακατατάξεις, οι οποίες 
ακολούθησαν τη λήξη του σε πολιτικό, κοινωνικό και εθνογραφικό επίπεδο, αποτυπώνονται στους χάρτες της έκθεσης και αποτελούν ενδεικτικά ορόσημα μιας μεταβατικής εποχής.

Οι χάρτες που παρουσιάζονται στην έκθεση έχουν συνταχθεί από στρατιωτικές χαρτογραφικές υπηρεσίες και ιδιωτικούς εκδοτικούς οίκους σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και απηχούν τις εξελίξεις στην επιστήμη της Χαρτογραφίας στις αρχές του 20ού αιώνα.

Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει ο κ. Παρασκευάς Σαββαΐδης, Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Α.Π.Θ. και τον γενικό συντονισμό η κ. Φανή Τσατσάια, Διευθύντρια του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

-Σωματείο “Οι Φίλου του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα”
-Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης
-Κατασκευαστική Κουβουκλιώτης
-Olympia Electronics

—————————————————
Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα
Προξένου Κορομηλά 23, 546 22 Θεσσαλονίκη
τηλ: 2310229778
e-mail: info@imma.edu.gr
website: http://www.imma.edu.gr
Facebook: https://www.facebook.com/MuseumOfMacedonianStruggle/

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

PASSION PALETTE

Lena Boccasile – Maher Hassan

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019
Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ.

 

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019, Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ.

Alberto Modiano, Berge Arabian Emine Ülkerim, Migirdic Arzivyan και Νικολάου Μαγγίνα.
 
Τα εγκαίνια θα τελέσει η Α.Θ.Π.
ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος
την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, ώρα18:00
στην Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ. – Αγίας Σοφίας 38
 
Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα – Παρασκευή 11:00 – 14:00, 18:00 – 21:00
Σάββατο 11:00 – 14:00
 
Διάρκεια Έκθεσης:
18 Οκτωβρίου 2019 – 30 Νοεμβρίου 2019
 
 
 
 
 
 

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΔΙΗΓΗΜΑΤΩΝ

ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Η ΜΠΕΣΑ

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, Αίθουσα Εκδηλώσεων Φ.Α.Α.Θ.

Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης

και οι Εκδόσεις Μέθεξις

σας προσκαλούν στην παρουσίαση συλλογής διηγημάτων

του Θεόδωρου Χατζηαναστασίου

« Η   Μ π έ σ α »  

Εισηγητής

Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Φ.Α.Α.Θ.

 

Ομιλητές

Φανή Αθανασιάδου, ποιήτρια-αρθρογράφος

Θεόδωρος Χατζηαναστασίου, συγγραφέας

 

Συντονιστής

Παντελής Σαββίδης, δημοσιογράφος

 

Αποσπάσματα διαβάζει ο Δημήτρης Τσιλινίκος, ηθοποιός-συγγραφέας

 

 

 

OPEN HOUSE – OPEN HOUSE THESSALONIKI 2019

Παρασκευή 22 – Σάββατο 23 – Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ. – Μουσείο Φ.Α.Α.Θ.

 

 

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – LOUDOS AUCTIONS

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Έκθεση έργων δημοπρασίας

4 – 6 Δεκεμβρίου 2019

Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ.

 

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR

Σύλλογος Καθηγητών και Φίλων του 2ου ΕΕΕΕΚ Πυλαίας

9 – 10 Δεκεμβρίου 2019

Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ.

 

 

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ

ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ

Πέμπτη 12 – Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ. – Αίθουσα Εκδηλώσεων Φ.Α.Α.Θ.

 

 

 

ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΤΗΣ ΝΕΦΕΛΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ., Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

 

 

ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

η Σταχτοπούτα του PERCY PITT

Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ., Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

 

 

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
ΤΗΣ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ ΑΝΔΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κτήμα Φ.Α.Α.Θ., Λεωφόρος Όχι 3, Ι.Ν. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ, Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

 

 

 

 

 

www.revanger.com www.erguvanhaber.com www.erzurumozelders.com www.tekirdagtabldot.com www.gebzesaadet.com www.balikesiryenihaber.com www.ucanbalonmugla.com www.aymaras.com www.buyukorduhaber.com www.ambushm.com www.trabzonpostasi.com www.yalovaradyotv.com www.internetedirne.com www.duzcepark.com www.butuncanakkale.com www.ssgolfhotel.com www.ispartaradyonet.com www.tokathaberi.com www.tokathabersitesi.com www.escortlarrize.net www.sivashbr.net www.sivashaberci.com www.manisaotolastik.com www.yeniyasamgorukle.com www.alanyamado.com www.manavgatx.com

To faath.org.gr χρησιμοποιεί cookies. Τα cookies μας βοηθούν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Με την πρόσβαση σας στο faath.org.gr αποδέχεστε την χρήση των cookies σε αυτό. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο